Αξιότιμοι κ.κ της ΓΓΔΒΜ, με το παρόν σας γνωστοποιούμε τα παρακάτω :

Στα ΔΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ καθώς και ΔΙΕΚ  Ζωγράφου και Χαλανδρίου, λειτουργούν φέτος στο Α΄ Εξάμηνο σπουδών Τμήματα Προπονητικής Αντισφαίρισης (Τένις).

Καθώς πρόκειται για ένα άθλημα που γνωρίζει ιδιαίτερη άνθηση τα τελευταία χρόνια λόγω των διεθνών επιτυχιών  διάσημων πλέον Ελλήνων αθλητών (βλ. Τσιτσιπάς – Σάκκαρη)  προτείνουμε για λόγους προώθησης του Επαγγέλματος της Προπονητικής Αντισφαίρισης να πραγματοποιηθεί  μια συνάντηση αντιπροσωπειών των τριών ΔΙΕΚ με σκοπό  τη διεξαγωγή Φιλικών αγώνων (μονού και διπλών)ανάμεσα στους σπουδαστές μας (ή και) τους προπονητές τους αλλά το κυριότερο μια επίδειξη εκμάθησης τένις στις αναπτυξιακές ηλικίες από τους ίδιους τους Σπουδαστές μας λόγω της κατεύθυνσης που ορίζει και ο σχετικός Οδηγός σπουδών .

Θεωρούμε και  τα τρία Δημόσια ΙΕΚ από κοινού  ότι τέτοιες ενέργειες όχι απλώς προωθούν την εξάπλωση του αθλήματος στις πιο τρυφερές ηλικίες, εκεί που ανιχνεύονται τα ταλέντα πολύ περισσότερο δε, αποδεικνύουν στην κοινωνία πως η πολιτεία μεριμνά και επενδύει  στα παιδιά της, αυτά που σύντομα θα αναδειχθούν αυριανοί πρωταθλητές σε πανελλαδικό γιαί όχι και σε Παγκόσμιο επίπεδο.

Όπως ακριβώς πριν λίγες δεκαετίες η εξάπλωση της Καλαθόσφαιρας βασίστηκε πετυχημένα στο κάθε Γειτονιά και ένα γήπεδο, έτσι πιστεύουμε  βαθιά πως το άριστα Καταρτισμένο Προπονητικό Προσωπικό που σήμερα Εκπαιδεύεται στα Δημόσια ΙΕΚ μας, θα συμβάλλει και θα αποτελεί πόλο έλξης για το ευγενές άθλημα της Αντισφαίρισης.

Είναι εντελώς διαφορετικό να στέλνουν οι γονείς τα παιδιά τους για εκμάθηση τένις σε εμπειροτέχνες,  και εντελώς διακριτό και απολύτως πιο τεχνοκρατικό να στελεχώνονται οι Όμιλοι Αντισφαίρισης με Πιστοποιημένους Προπονητές που κατέχουν  Δίπλωμα Εκμάθησης Τένις.

 

Αυτό οφείλουμε  να επικοινωνήσουμε με τον καλύτερο τρόπο , συστηματικά και κυρίως αποτελεσματικά με τις κατά τόπους κοινωνίες που διψούν  για άθληση σε ερασιτεχνικό αλλά πλέον και σε επαγγελματικό επίπεδο.

Με όλα τα παραπάνω υπόψη ζητούμε  την έγκριση της ΓΓΔΒΜ για τη διεξαγωγή μιας  Καινοτόμας τέτοιας προσπάθειας, και την οικονομική διευκόλυνση- κάλυψη για την μετάβαση των αντιπροσωπειών των ΔΙΕΚ Ζωγράφου και Χαλανδρίου  στην περιοχή της Αριδαίας προκειμένου να συμμετάσχουν στην Αθλητική  αυτή συνάντηση που λαμβάνει και  τον χαρακτήρα μιας ισχυρής Προωθητικής Ενέργειας.

 

Θέτουμε υπόψη σας, ότι το Δημόσιο ΙΕΚ  Αριδαίας που θα είναι ο οικοδεσπότης  θα καλύψει διοργανωτικά κάθε τεχνική λεπτομέρεια σε συνεργασία  με τον Όμιλο Αντισφαίρισης Αριδαίας, ενώ θα λάβει μέριμνα και για τη δέσμευση του Κεντρικού Πεζόδρομου  της πόλης (εξοπλισμός, υποδομή, αφάλεια) όπου και θα διεξαχθεί τη δεύτερη ημέρα η επίδειξη Street Tennis στις Αναπτυξιακές Ηλικίες όπως ακριβώς προαναφέρθηκε.

Δεν κρύβουμε την κοινή αισιοδοξία μας πως κάτι τέτοιο θα αποτελέσει την αρχή και το έναυσμα, αυτού του τύπου οι συναντήσεις να καθιερωθούν με   μνημόνια συνεργασίας μεταξύ των ΔΙΕΚ που συμμετέχουν και ανταλλαγή Καλών Πρακτικών  σε Μεθόδους και Τεχνικές Εκμάθησης σε ένα Άθλημα που στη χώρα μας βρίσκεται σε  φάση Ανάπτυξης και πρέπει σύντομα να περάσει σε Φάση Καθιέρωσης!

ΜΕ την προσδοκία ότι τα επιχειρήματά μας είναι πειστικά, και βασίζονται στους Εκπαιδευτικούς και Επαγγελματικούς  Στόχους της Καινοτόμας Σχολής Προπονητών Τένις αναμένουμε τη θετική σας απόκριση  η οποία αυτομάτως συνοδεύεται και με την πρόσκληση προς τους κ.Δντή  Εφσαρμογής αλλά  και Γενικό Γραμματέα  Δια βίου Μάθησης  να παραβρεθούν  κοντά μας και να διαπιστώσουν όλα όσα σύντομα στο παρόν  περιγράφουμε.

Οι Δντές των  τρίων ΔΙΕΚ:
Αριδαίας, Γιόρτσος  Γεώργιος
Χαλανδρίου Αβαγιάννης  Σταύρος
Ζωγράφου Καδδά  Κωνσταντίνα